BORN TO DARE

Tudor เปิดตัวบุรุษสุดแกร่งที่จะเป็นตัวแทนแคมเปญสื่อสารสำคัญจากนี้ไป
WORDS: VIJCHAKORN SUPHASOMBOON

ถามเลยดีกว่าว่าโลกนี้มีใครไม่รู้จักเดวิด เบ็คแฮมบ้าง น่าจะไม่มีเพราะนักฟุตบอลชื่อก้องโลกนี้ถือว่าเป็นระดับตำนานคนหนึ่ง และยังมีบทบาทอื่นๆ นอกวงการกีฬาที่ทำให้ใครๆ อดชื่นชมไม่ได้ด้วย โดยเฉพาะคุณผู้หญิงที่ส่วนมากก็ต้องกรี๊ดทั้งนั้น หนุ่มใหญ่วัย 41 ปีชาวอังกฤษนี้เป็นคนที่มีบุคลิกและมาดแมนแบบไร้ที่ติอย่างที่ผู้ชายหลายๆ คนอยากจะเอาอย่างบ้าง ดังนั้นเบ็คแฮมจึงเหมาะอย่างยิ่งสำหรับตำแหน่งแบรนด์แอมบาสเดอร์คนใหม่ของ Tudor และแคมเปญสื่อสาร #borntodare ที่กำลังดำเนินไปอยู่นี้ ถือเป็นหน้าตาสื่อแทนแบรนด์คนแรกของ Tudor หลังจากที่ไม่มีมาเป็นเวลาหลายปีมากๆ

คนที่ติดตามวงนาฬิกาจะเห็นว่า Tudor เป็นแบรนด์ที่มาแรงแบบที่ใครจะไปหยุดยั้งก็คงไม่ได้ เพราะในช่วงไม่กี่ปีที่ผ่านมานี้ก็เติบโตอย่างต่อเนื่องด้วยนาฬิการุ่นแรงๆ ที่โดนใจตลาด เป็นผลิตภัณฑ์ระดับคุณภาพที่วางจำหน่ายในราคาที่สมเหตุสมผล แถมยังมีแนวทางการสื่อสารและภาพประกอบที่เสริมอารมณ์ได้อย่างชัดเจน

นาฬิกา Tudor เป็นนาฬิกาที่ออกแบบมาให้มีความแข็งแกร่งทนทานตั้งแต่ยุคเริ่มแรก เป้าหมายคือต้องอึดพอจะเป็นนาฬิกาคู่กายนักผจญภัยหรือทหารที่ต้องปฏิบัติหน้าที่ในกองทัพได้ แม้ว่าในปัจจุบันคนที่ต้องการใช้งานระดับสมบุกสมบันขนาดนั้นจะหันไปเลือกใช้นาฬิการาคาถูกแบบที่เสียหายก็ไม่ต้องเสียใจแทน แต่ความน่าหลงใหลของนาฬิกาจักรกลแบบสปอร์ตก็ไม่ได้เสื่อมคลายไปด้วยแต่อย่างใด ผู้คนก็ยังคงซื้ออยู่ดีเพราะว่าสามารถสวมใส่ในชีวิตประจำวันได้ และเป็นความรู้สึกดีที่รู้ว่านาฬิกาของตนนั้นแกร่งพอจะออกไปลุยได้จริง ทั้งบนบก ใต้น้ำหรือในท้องฟ้า เหมือนอย่างที่แบรนด์โฆษณาเอาไว้

#borntodare เป็นแคมเปญสื่อสารใหม่ของ Tudor ที่เพิ่งจะเปิดตัวเมื่อไม่กี่เดือนก่อนนี้เพื่อตอกย้ำสถานะของทั้งนาฬิกา Tudor และเจ้าของผู้สวมใส่ ใจความสำคัญมุ่งไปที่คุณสมบัติของนาฬิกาที่ผ่านการออกแบบและทดสอบมาอย่างเต็มที่ และผู้สวมใส่นาฬิกา Tudor นั้นก็เป็นคนที่มีความกล้าแกร่ง พร้อมเสมอที่จะลุกขึ้นรับมือกับอุปสรรคใดๆ ที่จะมาขวางกั้นในเส้นทางของเขา

ชีวิตของเดวิด เบ็คแฮมสะท้อนถึงจิตวิญญาณดังกล่าวนี้ของ Tudor ได้เป็นอย่างดี เขาฝันที่จะเป็นนักฟุตบอลตั้งแต่ที่ยังเป็นเด็ก และมุ่งมั่นบากบั่นแบบทุ่มสุดตัวจนได้กลายเป็นตำนานตัวจริงแห่งวงการฟุตบอล แล้วยังเลยไปเด่นดังต่อในแวดวงอื่นๆ ของสังคมอีกด้วย เราจึงเห็นเขาเป็นชายที่หล่อ มีสไตล์และมีความแข็งแกร่ง เฉกเช่นเดียวกันกับนาฬิกา Tudor

ที่ผ่านมาเราได้เห็นภาพเขาใส่นาฬิกา Rolex อยู่หลายรุ่น และก็ด้วยเส้นทางผ่าน Rolex นี้เองที่ทำให้เขาได้มารู้จักกับ Tudor จนเกิดความหลงใหล เบ็คแฮมกล่าวว่า “เกิดเป็นคนอังกฤษก็ย่อมต้องชอบชุดสูทเนี้ยบๆ และนาฬิกาดีๆ อยู่แล้ว เพราะว่าเป็นของคู่กัน ผมรู้สึกสนใจ Tudor เพราะว่าเขาใส่ใจในรายละเอียดในระดับที่ผมสังเกตเห็นได้บนตัวเรือนนาฬิกา จากนั้นผมจึงได้เรียนรู้เกี่ยวกับประวัติศาสตร์ของแบรนด์นี้ว่าเป็นหนึ่งในผู้บุกเบิกสำหรับการผจญภัย การดำน้ำและการสำรวจโลกกว้าง เท่านั้นผมก็ติดใจเลยทันที”

สำหรับแคมเปญ #borntodare นี้เบ็คแฮมเลือกใส่นาฬิการุ่น Heritage Black Bay S&G ซึ่งเป็นรุ่นออกใหม่ที่งาน Baselworld ปีนี้ ตัวเครื่องอินเฮ้าส์กำลังลานสำรอง 70 ชั่วโมงอาจไม่ใช่เรื่องใหม่อะไรแล้ว แต่ S&G ก็เป็นรุ่นแรกที่เป็นตัวเรือนและสายแบบสเตนเลสสตีลสลับกับทอง และเป็นรุ่นแรกที่มีวันที่ในตระกูลนาฬิกา Heritage Black Bay

Heritage Black Bay S&G ยังมีรายละเอียดแฝงเล็กๆ น้อยๆ ที่สื่อถึงนาฬิการุ่นประวัติศาสตร์ของ Tudor ด้วย อย่างเช่นสายนาฬิกาที่มีดุมปรากฏให้เห็นทางด้านข้างของข้อสายเหมือนของในอดีต หรือคุณอาจเลือกซื้อนาฬิกาดำน้ำขนาด 41 มม. รุ่นนี้แบบมาพร้อมกับสายหนังสไตล์วินเทจสีน้ำตาลแทนสายโลหะแบบสองสีก็ได้ และไม่ว่าคุณจะเลือกแบบใดมาก็จะได้สายผ้าสีน้ำตาลแถมมาในกล่องด้วยอีกหนึ่งเส้น Tudor Heritage Black Bay S&G รุ่นนี้เขาออกแบบมาให้ไปได้กับทุกชุดอยู่แล้ว ถ้าไม่เชื่อก็ดูรูปพีอาร์ของคุณแบรนด์แอมบาสเดอร์ทั้งสองรูปในบทความนี้ก็ได้ เพียงเท่านี้ก็เห็นภาพชัดเจนอยู่แล้ว

————————————————–

David Beckham is known first and foremost for his exceptional football career. But in reality, global citizens adore him for so much more. His philanthropic work aside, this 41-year-old Briton serves as a true style icon – women adore him, men want to be him. All the elements are in place for Tudor to appoint him as a new ambassador for both the brand and the #borntodare campaign. Beckham also represents the first official “face” of the Swiss watch brand in many years.

Those who have been observing the watch industry would have noticed that Tudor is currently an unstoppable force. They have been growing from strength to strength in the past few years with sensibly priced and solid products, augmented by strong communication and visuals.

From the very beginning of the brand, Tudor watches were designed to be sufficiently tough and dependable for adventurers – and even the military. In this modern day, that role might have been supplanted by disposable alternatives, but the romanticism remains ever so strong. People continue to be drawn by the appeal of sports watches that they can wear in everyday life, while knowing that their timepiece of choice is up for the job of exploring the frontiers on land, above and below, as advertised.

The latest #borntodare campaign was launched only a couple of months ago to further underscore the status quo of not only Tudor watches but also their owners. It speaks about how Tudor watches are built and tested to the extreme, and how their wearers embody passion and fearlessness as people who would rise spectacularly to meet a challenge.

David Beckham’s life story resonates very well with Tudor’s spirit. His childhood dream was to become a football player. He set his mind on that, gave it all and carved his legacy into the history of the game. He even managed to go further by landing himself on the positive side of popular culture, thereby securing his image as a suave, stylish and strong personality – the very same combination found in a Tudor watch.

Beckham has been spotted wearing various Rolex watches in the past. It is through this sibling brand that he came to know and be fascinated by Tudor. He comments, “Especially as an Englishman I think you really appreciate a nice suit and a nice watch. They go very well together. I was attracted to Tudor by the attention to detail I could see in their watches. I then learned about the history of the brand. One of adventure, pioneer diving and daring expeditions. I was instantly hooked.”

For the #borntodare campaign, the football star chose the Heritage Black Bay S&G watch, which is a Baselworld 2017 novelty. The use of an in-house movement with a 70-hour power reserve in this collection is no longer news in 2017. However, it reflects the first time a Heritage Black Bay watch is presented in a combination of stainless steel and gold, as well as the first time it includes a date window.

As a nod to historic Tudor watches, the Heritage Black Bay S&G sports a riveted bracelet where the rivet heads connecting the links are visible on the side. If you prefer, you can buy this 41 mm dive watch on an aged brown leather strap instead of the bicolour bracelet. An additional brown fabric strap is included in the package regardless of your choice between the bracelet and the leather strap. The versatility of the watch in the sense of attire compatibility is made clear by the two PR photographs of the new brand ambassador in this article.

By | 2017-06-19T12:10:04+00:00 June 19th, 2017|Insights|0 Comments

About the Author: